2018-ban is sikeres volt a cipőgyűjtés

Több mint 4000 pár cipő gyűlt össze az idei akciónkban.

24 településre juttattuk el a családok és intézmények felajánlását:

Alsóvadász, Ároktő, Bihartorda, Cigánd, Csenyéte, Fony, Hajdúbagos, Hernádcéce, Kishajmás, Korlát, Köröm, Lúzsok, Nagylóc, Patapoklosi, Piskó, Rásonysápberencs, Sáp, Szalonna, Szendrő, Szendrőlád, Taktaszada, Tomor, Vilmány, Vizsoly.

Az adományozáshoz az alábbi helyeken gyűjtöttek nagyobb mennyiségű lábbelit:

Alternatív Közgazdasági Gimnázium,
ARS UNA STÚDIÓ KFT (iskolatáska, tolltartók),
Dürer Nyomda Kft. (füzetek),
Eötvös József Gimnázium,
Ferencvárosi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola,
ING Bank,
Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, Bp.,
Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola,
Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola, Győr
Pátyi Waldorf Általános Iskola,
PolyOne Magyarország Kft.,
Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola,
TPI Iroda Győr,
Vasas Szakszervezet.

Idén egy magánember nagyértékű adománya lehetőséget biztosított arra, hogy teljesen új, bőr cipőt kaphasson 400 felnőtt is. Köszönjük a bizalmat szirmabesenyői Gazda Jánosnak, csodálatos meglepetést okozott az anyukáknak, apukáknak, nagymamáknak, nagypapáknak!

Önkéntes segítők, akik meghirdették, összegyűjtötték, mosták, javították és idecipelték a cipőket:

Bagi Éva, Báthory Mária, Berczelédi Réka, Gáncz Zsuzsanna, Igaz Zoltán, Inzsel Katalin, Kardos Ágnes, Kovács Anikó, László Zoltán, Nyeste Lászlóné, Radics József, Szabó Anikó, Szendrey Orsolya, Tóth Adrienn.

Az idei évben sok adományt kaptunk külföldről is, amit többek között Nagy Schully Mariannak és Nótár Ágnesnek köszönhetünk.

Önkéntes segítők, akik a településeken összeírták a gyerekek lábméretét, tartották velünk a kapcsolatot és amikor megérkezett az adomány, kiosztották, adminisztráltak, fotóztak és beszámoltak:

Antonova Zsuzsanna, Babos Béla, Bán Mária, Baranyi István, Batyi Béla, Bessenyei Zoltán, Bogdán Csaba, Fábián József, Glonczi Gergő, Horváth TibornéHorváth Zoltánné, Horváth Zsolt, Káló Norbert, Kéri Zoltánné, Kovács Istvánné, Kozárné Szögedi Anita, Molnárné Galyas Hajnalka, Orsós Margit, Siroki László, Tama Józsefné, Tatai Melinda, Tóth Lászlóné, Vargáné Dócs Valéria, Zöld Klaudia Brigitta.

Szabó Andrástól jó minőségű dobozokat kaptunk a szállításhoz.

Az alapítvány bankszámlájára 114.500 Ft adomány érkezett, melyből a cipők tisztításához, csomagolásához szükséges eszközöket, anyagokat valamint a futárszolgálattal kiszállított csomagok árát teljes mértékben fedezni tudtuk.

Az adományok kiszállítását köszönjük az Autóker Kft.-nek és munkatársainak: Lusták Anikónak, Gyulának és Lászlónak.