Karácsonyi adományozás 2018

2018-ban is folytattuk a karácsonyi játékgyűjtést. Volt bennünk izgalom, mert nem tudhattuk, hogy a  Polgár Alapítványból való kiválásunk után új néven és új helyen sikerül-e a korábbi cél, ezer gyerek számára személyes ajándékot küldeni. Elég nehezen indult a kampány, az első két hétben egyáltalán nem hoztak adományokat az emberek. Valószínűleg néhány facebook poszt és azok nagy számú megosztása hozta meg az eredményt.

Az idén alábbi településekről fogadtunk listákat a leghátrányosabb helyzetű családokról és benne élő 12 év alatti gyerekekről és ennek megfelelően állítottuk össze a családi csomagokat:

Abaújszolnok – 101 gyerek

Alsóvadász – 149 gyerek

Ároktő – 85 gyerek

Bihartorda – 57 gyerek

Encs – 216 gyerek

Felsődobsza – 97 gyerek

Fony – 20 gyerek

Hajdúbagos – 50 gyerek

Kishajmás – 19 gyerek

Novajidrány – 27 gyerek (itt egy gyerekcsoport kapott)

Tiszavasvári – 30+10 gyerek (itt egy gyerekcsoport kapott)

Egyéni kérelmezők (30 családot segítettünk) – 81 gyerek

Az alábbiakban nem személyes adományozással biztosítottunk játékokat:

Taktaszada – kb. 100 gyerek

Alsóvadászi óvoda – kb. 70 gyerek

Bagamér Biztos Kezdet Gyerekház – 10 gyerek

Szalaszend óvoda – kb. 50 gyerek

Encs-Fügöd  (szaloncukor) – 100 gyerek

Így összesítve személyes ajándékot 942 gyereknek tudtunk küldeni, és ezen kívül 360 gyereket intézményeken keresztül sikerült elérnünk.

Nagyon hálásak vagyunk valamennyi adományozónak a több ezer gyönyörű, értékes játékért és mesekönyvért.

Ahol szervezetten gyűjtöttek nekünk:

Alternatív Közgazdasági Gimnázium,

Autóker Holding Zrt.

Ide tartozunk! – Roma Közösségi Hálózat

Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, Bp.,

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Pátyi Waldorf Általános Iskola,

Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola,

Vasas Szakszervezet.

Külön köszönet a MrSale Öltönyháznak, akik az üzletükben gyűjtöttek számunkra és az adomány pénzből nemcsak az alsóvadászi és a fügödi gyerekek részesültek édességben, hanem valamennyi csomagba tudtunk tenni szaloncukrot.

Köszönet az önkénteseknek: Gruberné Héjj Katalin, Kárpáti Adrienn, Nyeste Lászlóné, Sattler Katalin, Setét Jenő, Dr. Szalai Katalin, dr. Winkler Mária. Külön köszönet mindazoknak, akik plakátoltak és vitték a hírét a gyűjtésnek!

Helyi önkénteseink, akik a felmérést, kiosztást és elszámolást végezték:

Ganyi Irén, Lázi Ernő, Babos Béla, Bán Mária, Glonczi Mária, Kiss Attila, Rácz Mónika, Rácz Béláné, Bessenyei Zoltán, Horváth Tiborné, Kovács Istvánné, Kóti Piroska

Itt beleláthatnak kicsit az összefogás eredményébe