Karácsonyi játékgyűjtés 2019

Az eddigi legsikeresebb karácsonyi játékgyűjtésen vagyunk túl. Elég nehezen indult a kampány, az első két hétben egyáltalán nem hoztak adományokat az emberek. De elolvastam a tavalyi beszámolót a programról és szóról szóra ugyanezt írtuk. A harmadik héten, amikor elkezdtük visszautasítani az igénylő településeket végre beindult a gyűjtés, hála azoknak az önkénteseinknek, akik évről évre képesek megmozgatni a közösségeiket. A Klub Rádió is hírt adott a gyűjtésről, a hallgatótáboruk mindig szívesen segít nekünk. Sok adományozóval sajnos nem is sikerült találkoznunk, csak azt láttuk, hogy a gyűjtőláda folyton megtelik.

Helyek, ahol nekünk gyűjtöttek: Alternatív Közgazdasági GimnáziumFerencvárosi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola, ING BankJókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, Bp., Pátyi Waldorf Általános Iskola, Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola, Vasas Szakszervezet. Idén is, mint tavaly külön köszönet a MrSale Öltönyüzlet  a pénzadományért, akik az üzletükben gyűjtöttek, ebből fedeztük a szaloncukor, a csomagolás és a postázások költségeit.

Tavaly 12, idén 14 települést sikerült ellátni adománnyal, összesen 340 család kapott csomagot, amiben minden 12 év alatti gyereknek volt játék, könyv, plüss, szaloncukor és még valami kis csecsebecse. A 12 év felettieknek 16 éves korig tudtunk könyvet és a MrSale-től kapott gyönyörű pulóvereket becsomagolni, meg persze nekik is rejtettünk a csomagokba kis kedvességeket. Összesen 1161 gyereknek jutott karácsonyi ajándék a 2019-es akcióban.  Abaújszolnokon 93, Alsóvadászon 89, Ároktőn 5, Fájon 96, Fulókércsen 122, Halmajon 67, Hernádvécsén 75, Homrogdon 152, Kishajmáson  24, Novajidrányon 32, Olaszliszkán 112, Szinen 125, Tiszaviden 80, Vajdácskán 85 és egyéniként további 4 gyerek örülhetett a szentestén az idei karácsonyi összefogásnak köszönhetően. Azokat a játékokat, amiket nem tudtunk berakni a családi csomagokba, a közösségi játékokat, udvari játékokat, használható és hiánytalan, de egy kicsit sérült könyveket a Boldvai Óvoda kapta.

Köszönet az önkénteseknek, akik a gyűjtésben és a csomagolásban segítettek: Bagi Éva, Filemon Zsófi, Gáncs Zsuzsanna, Kárpáti Adrienn, Nyeste Lászlóné, Sattler Katalin, Schlick Borbála, Szendrey Orsolya, Tomana Ildikó, Tóth Adrienn, dr. Winkler Mária. Külön köszönet mindazoknak, akik plakátoltak és vitték a hírét a gyűjtésnek!

Nagy köszönet a helyi, önkéntesen dolgozó partnereinknek, akik a felmérést, kiosztást és elszámolást végezték:

Balogh András, Baloghné Hamza Ildikó, Bán Mari, Galyas László, Glonczi Mária, Horváth Zoltánné, Kiss Tamás, Kópé Krisztián, Lakatos Renáta, Mata Zoltán, Náni Szandra, Orsós Péter, Rácz Béláné, Rácz Mónika.

A szállítást nem tudtuk volna megoldani Szele Timi, Szele Pál, Tichy Zsolt és párja önzetlen segítsége nélkül.

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és még annál is boldogabb 2020-at kívánunk!