Tehetségtábor 2019 – szabadidős programok

A tehetségtáborainkban mindig nagy erőkkel folyik a munka a gyerekekkel, de fontosnak tartjuk, hogy sok olyan programon részt vegyenek, ami segít megmutatni magukat a többiek előtt, vagy olyan élményekkel gazdagodjanak, amik egy életre szólnak.

Első nap este bemutatkoztak az énekeseink és a táncosaink:

A táborban lehetőségünk volt kenuzni a dunai holtágon a szállásunk mellett, köszönet a RSD Eszkimó Egyesülettől Gromann Gyulának a szakszerű felkészítésért és a Zöld Sziget panziónak az felszerelésért! Ottó Bettina vezette a sportfoglalkozásokat nagy körültekintéssel, “fő a biztonság!”, segítője Sattler Kati volt. Élménybeszámolók itt.

Vendégeink voltak a Roma Soul zenekar zenészei (Balogh László, Farkas István, Havas Lajos Csikó, Kovács Máté) meséltek a zenekarról és saját sorsukról, hitvallásukról, jó tanácsokkal láttak el bennünket. Nagy örömünkre zenéltek is velünk:

Fociztunk a taksonyi focicsapat ellen kétszer is és mindkétszer nyertünk!

A medence a nyár legmelegebb hetén nagy áldás volt a táborozóknak. A hét folyamán többször is szerveztünk medencés programot, mint például a vizes vetélkedő.

Budapest, Budapest, de csodás! Nagyon izgalmas napot töltöttünk Budapesten, a Kugler Artban kezdtünk, onnan elsétáltunk a Hableány hajóbaleset áldozataihoz, megnéztük a várost és a Margit szigeten megpihentünk, hogy aztán kalandosan érjünk haza. Az utolsó busz nem bírta a meleget és félúton feladta, de nálunk volt a gitár, így party busszá avattuk a jóöreg helyközit.

Kapcsolódó képA 2019-es tehetségtábort támogatta Az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Roma Nemzetiségi Támogatások pályázat keretében, ami nyelvi környezetben megvalósuló roma nemzetiségi, népismereti, művészeti, hagyományőrző táborok megszervezésére íródott ki. ROMA-NEMZ-TAB-19

Polgár Alapítvány logó            A táborunk támogatója volt a Roma Tehetség Program elkötelezett segítője a Polgár Alapítvány.