új start tábor 2018

Az énekesek és a zenészek 10 bemutatkozó videót készítettek. Egész héten a felvételekre készültek, Kovács A. Máté, Balog Noé, Mata András szakmai közreműködésével és Petrány Mihály énektanár felkészítésével. A szokásos csillebérci hangár nagyon hiányzott a stábnak, Farkas Andrásnak szűkebb helyen, határozottabb háttérrel kellett dolgoznia, de így is csodálatos feeling-je lett a videóknak. A „stúdió”munkát Molnár Bence végezte, idén nem ült a zongora mögé, de a keményebb háttérmunkában mindig számíthatunk rá! A pénteki táborzárón az énekesek és a zenészek nagyközönség előtt is óriási sikert arattak.

A kommunikációs csoport foglalkozásait mindig a résztvevő gyerekeket feszítő kérdések mozgatják. Hiába is tervezte meg alaposan Juhász Klaudia és Szőke Zsuzsa, hogy mit szeretnének elvégezni a hét folyamán, a gyerekek mondanivalója mindent felülírt. Az, hogy a gyerekek őszintén tudtak beszélni az identitásproblémáikról, hogy meg mertek bízni egymásban és őszintén el merték mondani a félelmeiket annak volt köszönhető, hogy nagyon hamar bizalmi légkört sikerült kialakítani. Ezt a nagyon érzékeny kitárulkozást Horváth Kristóf (Színész Bob) alapozta meg. A gyerekek minden próbálkozás ellenére komoly témát hoztak és komoly dolgokról akartak beszélni. Choli Daróczi József Ódájának feldolgozása segítette a csoportot, szerdán ezt a különös feldolgozást be is mutatták a többieknek. Közben a csoporttagok egész héten fotóztak és videóztak, hogy a táborzárón emlékeztessék a táborlakókat arra, milyen fantasztikus néhány napot töltöttek együtt.

A táncosok csoportját Balog Jázmin irányította. Jázminnak nem volt könnyű dolga, hiszen vegyes és hiányos (betegségek miatt) csoportjának minden tagja másban volt erős. Ám a csoportnak sikerült egy zenével közös nevezőre hozni a különböző stílusokat. A csapat cigány és a modern táncot ötvöző koreográfiával mutatkozott be a táborzárón. A táncosok eddig még nem élvezték ennyire a tábori létet, mint idén, mert a csapat együttműködését a feltétel nélküli szeretet jellemezte. Mindenki hozzájuk akart tartozni, olyan jó volt a foglalkozásaikon a légkör.

A tábori munkát különböző programok színesítették. Kedden a tatai várat nézték meg a gyerekek, szerdán egy-perc és nyersz vetélkedőn vettek részt, pénteken hajókiránduláson voltak. Mindegyik csoport részt vett Szegedi Tamás Roma Hősök elnevezésű workshopján, aki nem ismerné a Független Színház programját, annak mindenképpen ajánljuk, hiszen gyerekek és felnőttek egyaránt tanulságos és élvezetes hullámvasút élménnyel gazdagodtak.

Minden este volt egy közös program is. Hétfőn az énekesek mutatkoztak be, kedden a zenei csoport vezetői tartottak egy oláhcigány-zenetörténeti workshopot. Szerdán Jázmin szervezett táncos vetélkedőt. Csütörtökön szabad program volt, a rossz idő ellenére sokan a tatai Öregtó partján lazítottak. Pénteken bemutatóval és nagy táncos bulival zárult a hét.

A tábor létrejöttét támogatásával segítette:
– Polgár Alapítvány
– Esély Budapest Alapítvány, mely az EFOP pályázatán keresztül 43 főnek biztosított ingyenes táborozást és számos programot szerveztek számukra.
– Amerikai Ház Alapítvány
– Magánszemélyek az adjukossze.hu oldalon meghirdetett gyűjtésen keresztül, illetve közvetlen támogatással