Karácsonyi játékgyűjtés és osztás – 2021

12 településen közel 2000 gyereket ajándékoztunk meg a segítségetekkel, minden gyereknek jutott egy értékes játék, egy könyv, egy gyönyörű plüss, egy nagy marék szaloncukor és valami apró vicces kedvesség, minden a korához, neméhez kiválasztva. Ez az új karácsonyi rekordunk, köszönjük!

2021-es karácsonyi gyűjtés, csomagolás és osztás nagy kihívások elé állított mindannyiunkat. Először is az új helyünk szuper a Déri Miksa utcában, de még mindig kicsi. Ha nincs a szomszédunkban a Intergraf Nyomda és annak segítőkész munkatársai és jó nagy raktárhelyisége, most nem egy sikeres akcióról számolnánk be. Másodszor az egyik munkatársunk éppen a gyűjtés hajrájában megsérült így rögtön 33%-kal csökkent a csomagoló, cipekedő kapacitásunkk. Ha nincs Betti, Enikő, Zsóka és Zsuzsa, akiket a végtelenségig kiszipolyozhattunk, most ugyancsak bajban lennénk. A fotókon már a végtelenség utáni pillanatok öröme, annyira szeretjük a csodálatos önkénteseinket, köszönjük nekik, hogy idén is megmentették a karácsonyt!

Harmadszor pedig nem ajándékozhattunk volna meg közel 2000 gyereket, ha nincs az az összefogás, amivel megajándékozott minket sok száz egyéni adományzó, akik eljöttek az irodánkba és elhozták nekünk játékaikat, sokan közülük elmentek, csak miattunk játékot venni, mert segíteni szerettek volna.

Közösségek is gyűjtöttek nekünk:

Babérliget Általános Iskola,

Carl Rogers Személyközpontú Óvoda és Általános Iskola

Csepeli Jedlik Ányos Gimnázium

ING Bank,

Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium,

LadySale Női Ruhaüzlet

Mászóka Óvoda Kőbánya

MrSale Öltönyüzlet

Nagycsaládosok Gödi Szervezete

Pátyi Waldorf Általános Iskola,

Real School Budapest

Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium

Szigetszentmiklósi Védőnői Szolgalat

TAO Gyerekrendelő

Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézet

Virágárok Óvoda

Önkéntes segítők, akik meghirdették, összegyűjtötték, idecipelték és még el is szállították a játékokat:

Baranyi Krisztina és Ferencváros csapata, Baráth Barna, Durst Judit, Filemon Zsófia, Gera Szabolcs, György Eszter, Juhász Gábor, Lévai Edina és Eszter, Mogyoró Anita, Nyeste Lászlóné Zsóka, Oláh Bernadett, Sattler Kati, Seres Edina, Szabó András, Szele Timi, Szendrey Orsolya, Szombathy Márta, Szöllősi Edit, Tavaszi Márton, Tóth Adrienn.

Oriási köszönet mindannyiuknak, idén kiemelten az önkéntes szállítóinknak! 

Végezetül, de semiképpen sem utolsó sorban, akik nélkül egyetlen adományzási akciónk sem lehetne az, amire igazán büszkék lehetünk, a helyi partnerek, akik folyton csak köszönik a gyerekek nevében az ajándékokat, és hogy mennyire sajnálják, hogy mi nem láthatjuk a „gyerekek csillogó szemeit” mikor megkapják az ajándékot. Ök maguk nem kérnek a reflektorfényből a „gyerekekért csináljuk” mondogatják. Ezeken a településeken dolgoznak Ők:

Alsóvadász, Budapest 8. kerület, Fulókércs, Kishajmás, Martonvásár, Olaszliszka, Ragály, Tornanádaska, Tornaszentandrás, Vaja, Vilmány, Zsáka.

Itt most tehát azoknak a terepen dolgozó partnereinknek mondunk köszönetet, akik kimennek a papírunkkal a családokhoz, összegyűjtik, hogy kinek lenne szüksége ajándékra, elküldik nekünk, mi visszaküldjük, hogy erre-arra kérdezzenek még rá, aztán mikor már nekik is karácsony lenne fogják a játékcsomagokat és kiviszik, átadják, fotózzák, aláíratják, beszámolják és helyettünk is megkönnyezik a legvégét. Sok ilyen helyi aktivistát kívánunk az országunknak 2022-re és akkor már egy fokkal jobb lesz!

Új Start Alapítvány

 • 1084 Budapest, Déri Miksa utca 3.
 • info@ujstartalapitvany.hu
 • 06 (30) 906 0858
 • számlaszámunk: 11708001-22240761,
 • adószámunk: 18975154-1-42
 • adományboltunk: ujSTARTpiac

 

segítse munkánkat!

kövess minket!

1 hozzászólás

 1. Glonczi László

  Gratulálok az Új Start Alapítványnak , Dr. Szőke Juditnak és munkatársainak, önkénteseknek, adományozóknak

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük