Szemüveg támogatás Tiszavasváriban

Pandémiás időszakban szemüvegtámogatási programba kezdeni nem egyszerű vállalkozás, de mi belevágtunk. Erre azért nyílt lehetőségünk, mert a résztvevő összes partnerünk nyitott volt a segítségnyújtásra. A Magyar Optikus Ipartestület a Látásért Alapítványával közösen működtetett programunk nem hiába nyerte el már korábban a Legjobb együttműködésért járó Civil Díjat. Összefogással minden könnyebb, így adhattunk 39 embernek 47 szemüveget adományba Tiszavasváriban.

Helyi partnerünk Dr. Horváth Ferenc önkéntesünk volt, aki a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesületétől Lévai Andreával dolgozott együtt a helyi koordinációban. A támogatottak kiválasztásával kezdődött a munkájuk, de segítettek a szemészeti szakrendelőben való eligazodásban, ők tartották a kapcsolatot velünk, az optikával, a kérelmezőkkel és elvégezték az adminisztrációs feladatokat is.

A szemüvegkereteket folyamatosan gyűjtöttük, sok helyről érkezett most is szemüveg, csatlakoztak optikák adományozóként, mint a Padamed Optika,  a Családi Optika,Molnár Optika, a Hajzer Optika, a Mikroptika. A Fóti Waldor Iskolában gyűjtést szerveztek nekünk, köszönet Révuti Évának a megvalósításért! Nagyobb mennyiségű kiváló minőségű, használt keretet kaptunk az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért csapatától. 

Sok magánadományozó is eljuttatta hozzánk a használt szemüvegét, amit felújítottunk és tisztítottunk. 

 A lencseadományt az egyik leghűségesebb és legelkötelezettebb támogatónknak köszönjük, évente többször is mellénk áll a Noptiker Kft, akik ebben az esetben a lencsék becsiszolását is vállalták! Egyfókuszú rétegelt lencséket kaptunk adományba, amit a receptek alapján a kiválasztott keretekbe készítettek el. Amennyiben két felírt távolságra volt szükség korrekcióra egy ember két szemüveget kaphatott ezért készült 39 embernek 47 db szemüveg. 

A munka oroszlánrésze a partneroptikára hárult. A legnagyobb köszönet a Tiszavasvári Titán Optikának, Novák Gabinak és Erikának jár! Az optikában voltak elhelyezve az adományozható keretek, időpontra fogadták a támogatottakat és minden szakértelmükkel, gondoskodásukkal azon dolgoztak, hogy a lehető legmegfelelőbb szemüveghez jusson minden hozzájuk forduló. Leellenőrizték a felírt recepteket, és esetenként szemvizsgálatot is végeztek, tehát nem csak látszerészként voltak jelen, hanem optometristaként is. Leadták a rendeléseket, postázták a kereteket, értesítették a pácienseket, ha elkészült a szemüvegük,  és amikor végre elvihették az adományt beállították az arcukhoz a keretet, közösen kipróbálták, hogy biztosan jó-e, és sok fontos tanácsot adtak. Ők voltak a fent felsorolt adományozók megtestesítői, ők találkoztak az adományozottakkal, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ők lettek ennek a programnak a helyi arcai, mert mi sem csinálhattuk volna NÁLUK jobbban. 

Köszönjük!

Új Start Alapítvány

  • 1084 Budapest, Déri Miksa utca 3.
  • info@ujstartalapitvany.hu
  • 06 (30) 906 0858
  • számlaszámunk: 11708001-22240761,
  • adószámunk: 18975154-1-42
  • adományboltunk: ujSTARTpiac

 

segítse munkánkat!

kövess minket!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük