Tanulj cigányul! – Sityu romanes!

Idén már harmadik éve a táborunkban a fő üzenet „Tanulj cigányul! – Sityu romanes!”

Ebben az évben az utazás volt a téma. A tábor kommunikációs csoportja két napon át barangolt Budapesten, hogy bemutassa a lovári nyelv élő, ha használjuk. Négy kis nyelvtanulós videó készült. Annak érdekében, hogy ezek a videók valóban hasznosak legyenek nyelvtanulók számára is, végre létrehoztuk a Lovári Labor oldalt a honlapunkon, ahol a hanganyagokat külön is elérhetővé tettük.

Aba kado bersh trito bersh si amare taboreski patrin: „ Sityu romanes!”

Ande kado bersh o dromipo sas e tema. Le taboreske vorbisaripeskesko gruppo duj dyes phirkerdas ande Peshta, hoj ande te sikavel e lovaricko shib zhuvel, te hasnisaras la. Shtar cine shib sityardo videovo getosardyilas. Anda kodi, hoj kadala videovura vichaches hasnisarde te aven vi shib sityindenge, po agor kerdam e Lovari Labor rig pe amaro internetoski hertija, sokaj shaj shunen vi le glasoske matura.

A tábori videók nem jöhettek volna létre a Roma Nemzetiségi Támogatások ROMA-NEMZ-TAB-21 pályázata nélkül, a Lovári Labor gondozását és a honlapunk cigány nyelvű fejlesztését a ROMA-NEMZ-CISZ-21 pályázatnak köszönhetjük.

Új Start Alapítvány

• 1084 Budapest, Déri Miksa utca 3.
  • info@ujstartalapitvany.hu
  • 06 (30) 906 0858
  • számlaszámunk: 11708001-22240761,
  • adószámunk: 18975154-1-42