Karácsonyi adományozás 2020

November elején még kérdéses volt, hogy lesz-e idén adományozás karácsonykor. Lehet-e ilyen pandémiás időszakban gyűjtést szervezni? De a rendszeres adományozóink és a rendszeresen megadományozottak is jelezték felénk az igényüket, „legyen idén is újSTARTos játékgyűjtés!”. Így a lehető legnagyobb körültekintéssel és csak néhány napon át tartott az adománygyűjtés mégis 3000 gyönyörű játékot és könyvet kaptunk, amit helyi partnereinken keresztül 7 vidéki településre küldtünk el.
Alsóvadász, Kishajmás, Korlát, Selyeb, Tiszavasvári-Bűd, Tiszavasvári-Józsefháza, Vajdácska

Iskolákban a járványhelyzet miatt nem tudtunk gyűjteni. De a budapesti és környékbeli egyéni és céges adományozóink idén is megmentették a karácsonyt
Nagy köszönet nekik:
IN-Q-tech Kft
„RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány
Signify Hungary
SZÉRA – Szociális és Rehabilitációs Alapítvány

A Kárpátok Alapítvány – Magyarország 500 csomag LEGO-val járult hozzá az akció sikeréhez.

A MrSale Öltönyüzlet 50.000 Ft-ot adományozott hogy minden gyerek csomagjába szaloncukor is kerüljön!

Nagy nagy köszönet Nyeste Zsókának és Lászlónak, akik egész évben Taksonyban gyűjtik az alapítványunknak az ajándékokat. Zsókáék már sokadik éve nem csak gyűjtenek, hanem minden egyes játékot gondosan újjá is varázsolnak, a babaruháktól a játéktartó kis táskákon át a megjavított elektromos autóig mindenféle csodálatos ajándékkal és irigylésre méltó, odaadó szeretettel állítanak be hozzánk minden karácsonykor!

Hosszú a segítők sora, de mindenképpen külön említést érdemel Simonics Dóri, Kövesdi Péter, akik jó messzire elszállították önkéntesen a csomagokat, és a Ferencvárosi Önkormányzat, akik két teherautóval is felkerekedtek a keleti végek felé!

Még egy meglepetésben volt részünk pont így karácsony előtt! Egy kedves hölgy felajánlott nekünk egy pianínót, ill. rajtunk keresztül egy olyan ösztöndíjasunknak, akinek szüksége van rá. Mindig nagyon megörülünk egy-egy ilyen adománynak, de csak addig tart az örömünk, amíg át nem gondoljuk, hogy mennyibe is kerül egy ekkora tárgy elszállítása. Mit volt mit tenni, segítséget kellett kérnünk olyan szállító cégektől, akik szakszerűen el tudják szállítani ezt a Ukrajna gyártmányú hangszert. Így aztán írtunk a neten megtalálható cégeknek, elmeséltük a sztorit, hogy ennek fényében adjanak nekünk „méltányos” árajánlatot. Mielőtt leírnám annak a cégnek és vezetőjének a nevét, aki végül a legkedvezőbb árajánlatot adta fontos megjegyeznem, hogy szinte minden cég még aznap visszaírt és a piaci árnál alacsonyabb ajánlatot adott, az emberek igenis JÓk!

A szállításban végül a pianino-szallitas.hu, ill a vezetője Mészáros Gábor segített nekünk nagyon önköltségi áron, és az adományozó,  Schelz Teodóra még ebbe az árba is beszállt, így aztán már tényleg nagyon karácsonyi lett ez a történet is. És hogy a sztorit még jobban szeressük a hangszert a negyedik emeletről ketten vitték le egy hölgy és egy úr, éljen a nemek egyenlősége!

Új Start Alapítvány

• 1084 Budapest, Déri Miksa utca 3.
  • info@ujstartalapitvany.hu
  • 06 (30) 906 0858
  • számlaszámunk: 11708001-22240761,
  • adószámunk: 18975154-1-42